Tahto ja toiminta eivät käy yksiin

Mieliala sahasi alkuvuoden pohjalla enkä silloin saanut aikaan asioita. Usein minuun iskee ”kun ei kerran kaikki, niin sitten ei mitään” -fiilis. Poukkoilen monen asian väliä ja aloittelen asioita, mutta valmista ei tule.
Niinpä ei myöskään syntynyt tekstiä tänne blogiin.

Kaukana tulevaisuudessa häälyy haavekuva siististä kodista, jossa on sopivasti tavaraa. Sattuneesta syystä toiminta ei ole ollut tämän toiveen mukaista. Toki jotain pientä silloin tällöin, esimerkiksi lehtien ja lehtileikkeiden läpikäyntiä hiljakseen. Tuo hiljainen tekeminen oli kaksijakoista: En asettanut aikarajaa vaan tuhersin pitkin päivää. Lehtien ja leikkeiden kanssa kuluu yllättävän paljon aikaa. Niinpä tekeminen ja (ainakin näkyvä) aikaansaaminen olivat melko kaukana toisistaan.

Sama lienee odotettavissa jos raivaan työpöytää. On pakko syynätä tarkkaan, ettei vahingossa heitä pois jotain tarpeellista. Kun osaisi käydä tulevan postin ja printit läpi ”vain kerran”-periaatteella, säilytä tai hävitä, arkistoi tai silppua. Jostain syystä on tullut tavaksi vain kasata pinoja pöydälle… ja mitä isompi pino ja sekalaisempaa paperia, sen hankalampaa ja enemmän aikaaviepää käydä läpi.

Nyt pitäisi löytää ”iso vaihde” päälle, jotta asiat oikeasti edistyisivät. Mistä löytyisi se kateissa oleva draivi tekemiseen. Vai onko kohdallani niin, että tarvitaan ”muusa”? – Kaipaan Marian selkeyttä…

 Elpymisen kevät 
Eletään kevättä, paljon on ehtinyt tapahtua, joskaan ei raivausrintamalla. Ihaan ote hellittää ja Tikru on lähes vauhdissa. Nyt kun vielä osaisi toimia itseohjatusti kohti selkeämpää elämää. Välillä haaveilen muutosta uuteen kotiin, kenties pienempään kuin nykyinen. Olisi selkeä motiivi tavaran vähentämiseen. Vaikka onhan nykyisessäkin jo tulleet seinät vastaan. Onneksi kuitenkin mieliala on parempi kuin aikoihin. Mutta kohenevan työ- ja toimintakyvyn suuntaaminen oikeisiin asioihin on välillä yllättävän haastavaa. Kun istahtaa tietokoneen eteen, siinä voi vierähtää tovi jos toinenkin ihan muussa kuin edeltäkäsin ajattelee.

Iloitsen siitä, että oloni on parempi. Iloitsen siitä, että lumet sulavat vauhdilla ja aurinko paistaa. Tähänkin risukasaan on osunut auringonsäteitä ja valo ja lämpö herättävät kevääseen. Minulla on uusi mahdollisuus joka päivä. Haluan edistyä. Haluan uudistua.

Mainokset